Over ons

Al meer dan 50 jaar is Verbree werkzaam in de grond. Eerst in het koperlassen, later in het boogzinkeren en in het gestuurd boren. Het koperlassen doen we sinds 2013 niet meer binnen Verbree bv vanwege de moderne technieken zoals het glasvezelnet en de mobiele telefonie.

Wij zorgen voor de werkzaamheden in de grond, maar dit kan natuurlijk niet zonder goede voorbereiding. Bij Verbree bv doen we dit bij voorkeur in eigen beheer. We hebben een team van deskundige werkvoorbereiders en een engineer op kantoor en onze medewerkers hebben altijd een geldige klic bij zich op een tablet.

Wij maken ook boorplannen en kunnen de klant ontzorgen door het aanvragen van de benodigde vergunningen. Alle klussen worden opgeleverd inclusief revisietekeningen met X- en Y-coördinaten die zijn ingemeten met GPS-systemen na afloop van de werkzaamheden. Onze boortekeningen en berekeningen maken we conform NEN 3650 en 3651. Verbree bv beschikt over de verschillende certificaten om ons specialisme en onze kwaliteit te laten zien en bij te houden, zoals VCA*, ISO9001, CKB en SIBK7000.

Hoe het ooit begon…

Vader Verbree werkt vroeger in Zwammerdam op een zinkerschuit. Zijn zonen Arie en Jan werden bij dit bedrijf ingezet om te graven voor het koperlassen en later ook voor het koperlassen zelf, waarbij ze draden van telefoonlijnen aan elkaar moesten lassen. Vader en moeder Verbree vonden dat ze samen hun eigen bedrijf hierin moesten starten, dus dat werd geregeld! Gebroeders Verbree Kabelmontage ging van start in oktober 1968 in Tull en ‘t Waal.

In het begin werd er alleen gewerkt in de kabelmontage, maar in de loop van de jaren 80 begon Gebroeders Verbree met boogzinkeren, als één van de eersten in Nederland. Horizontaal Gestuurd Boren volgde in 1997 en in 2018 het Gestuurd boogzinkeren.

Gebroeders Verbree kabelmontage Tull en 't Waal
Wilco Visser

Afscheid en Welkom

In maart 2008 vonden de broers Verbree het tijd om het stokje over te dragen. Een echtpaar uit Rijnsburg nam het bedrijf over. Er was veel kennis van koperlassen en boogzinkeren in huis, maar om de afdeling Gestuurd Boren op een hoger niveau te tillen is Wilco Visser in 2011 als zzp-er begonnen, met zijn jarenlange expertise in binnen- en buitenland bij diverse grote en kleinere boorbedrijven. Toen Wilco na een zeer succesvol jaar weer verder wilde trekken, kwam de grote vraag: wil je Verbree bv niet overnemen?

Wilco en zijn vrouw Claudine zijn in 2012 bij Verbree ingestapt en in 2015 was het tijdstip aangebroken om ook de overige aandelen over te nemen.

Wie zijn wij?

Wilco werkt sinds 1998 in het horizontaal gestuurd boren. Tijdens zijn jaren in loondienst heeft hij ervaring opgedaan in alle functies (assistent, menger, operator, boormeester, uitvoerder). Ook heeft hij met verschillende boormachines gewerkt; van kleine (2 ton), middelgrote tot zeer grote (450 ton). In februari 2007 is Wilco als ZZP-er begonnen.

Visser Drilling BV logo

In 2009 werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met een VCA* gecertificeerde uitzendservice:
Visser Drilling BV; het juiste personeel op de juiste plek!

Heeft u personeel nodig? Kijk eens op www.visserdrilling.com

Claudine heeft sinds 1997 op de financiële administratie en salarisadministratie van diverse bedrijven gewerkt en samen met Wilco runt ze Visser Drilling BV.

Claudine Visser

Van Tull en ’t Waal naar Nieuwegein

Omdat Verbree bv volledig uit zijn voegen was gegroeid in Tull en ’t Waal, met het wagenpark verspreid over meerdere locaties, is er in juni 2015 bouwgrond op het industrieterrein in Nieuwegein aangekocht waarop een nieuw bedrijfspand werd gebouwd met voldoende ruimte voor het gehele wagenpark inclusief alle materiaal en toebehoren. In maart 2016 was het eindelijk zover: de verhuizing naar het nieuwe pand! Vanaf deze nieuwe locatie blijven wij u uiteraard bedienen met het maken van gestuurde boringen, boogzinkers en gestuurde boogzinkers met de flexibiliteit en kwaliteit die u van ons gewend bent!